Fleksör ve ekstansör olarak çeşidi bulunan tendon yaralanmaları dirsek, diz, omuz, ayak bileği eklemlerinde aşırı yıpranma sonucu ortaya çıkan yaralanmalardır.
Tendon hareket etmemizi sağlayan, kasları kemik ve eklemlere bağlayan sert liflere verilen isimdir. Sağlıklı bir tendon hareketin en önemli elemanlarından biridir. Örneğin vücudun en kuvvetli tendonu, aşil tendonudur ve baldır kaslarınızı topuk kemiğinize bağlar. Tendon yaralanmalarının çoğunu omuz, dirsek, diz ve ayak bileği gibi eklemlerin yakın kısımlarında meydana geldiğini gözlemliyoruz. Tendon ağrısı olan hastaların yaralanmaları yırtılma, sıkışma veya kopma gibi durumlarla meydana gelerek kendini gösterir.
Tendonların iki çeşidi bulunur:
Tendonların temel işlevi kasların ürettiği gücü kemik ve eklemlere aktarmasıdır. Bu durumda aşırı kullanımda veya yaşlanma gibi sebeplerle tendonların aşınıp, yırtılmaların meydana gelebilmesi söz konusudur. Özellikle sporcularda sıklıkla karşılaşıyoruz. Çünkü kaslar oldukça fazla çalışır.
Kasları aşırı yıpratacak aktivitelerde bulunulduğunda (spor ve günlük aktivitelerin sık yapılması) tendonlar zarar görür. Tendonların zarar görmesiyle birlikte ortaya çıkan yaralanmalar kendini şu belirtilerle gösterir:
Uzman hekime göründüğünüzde doktorunuz tarafından belirtilere ilişkin sorular sorulur ve fizik tedavi ile ağrının nedeni tespit edilerek teşhis konulur. Semptomlarınızda (belirtilerinizde) şiddetli ağrılar bulunuyorsa, tedaviler yanıt vermediyse röntgen, ultrason ve MR gibi testlerle daha net tespitler gerçekleştirilir. Fizik tedaviye ihtiyaç duyulmadığı tedavilerde şu yolları düzenli olarak deneyin:
Merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikleriniz için bize ulaşın!
Butona basıp bizimle iletişime geçebilirsiniz
İletişime Geç!Bu Tasarım © 2021 SEO Mucidi tarafından yapılmıştır.